LinkedIn Netwerktips

LinkedIn netwerktips

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

7 LinkedIn netwerktips

LinkedIn is tegenwoordig niet meer weg te denken als online social network. De website is in 2003 opgericht en ondertussen heeft het wereldwijd meer dan 400 miljoen geregistreerde leden – waarvan 6 miljoen leden in Nederland. Het is dus tijd om te doen waar LinkedIn bekend om staat: netwerken. Dit kan aanvankelijk intimiderend lijken, vooral wanneer je nog maar weinig contacten hebt. Echter, met wat zelfvertrouwen en deze 7 LinkedIn netwerktips kom jij al een stuk dichterbij jouw droombaan.

Ben je er klaar voor?

1. Zorg voor een pakkend profiel

Wist je dat je met een profielfoto tot 7 keer meer kans hebt om gevonden te worden in een zoekopdracht? Ook het invullen van jouw recente functies – met name de laatste twee – leidt tot een hogere kans om gevonden te worden. Dit zijn slechts kleine, simpele updates, maar ze kunnen een enorm verschil maken.

2. Begin dichtbij

Je heb ze vast wel gezien: profielen met meer dan 500 connecties. Hoe bereik je dat aantal? Je begint dichtbij: begin met het verbinden met je vorige baas, oud-klasgenoten, collega’s, enzovoorts. Vervolgens kun je ook uitbreiden met kennissen, de vrienden van je ouders, buren, enz. Doorgaans wordt aangeraden om minimaal 10 connecties te hebben voor elk jaar dat jij oud bent, dus 200 connecties als je 20 bent en 310 als je 31 bent.

3. Deelnemen aan groepen

Kies een groep op basis van je zakelijke interesses. Zo verhoog je het vertrouwen van jouw contacten. Wanneer je jezelf introduceert in een groep, spreek dan zo algemeen mogelijk en vermijd zelfpromotie. Ook kun je zelf een groep aanmaken, maar je dient hier van tevoren wel uitgebreid kennis over opgedaan te hebben.

4. Persoonlijke verzoeken

Wanneer je iemand verzoekt om mee te verbinden op LinkedIn, zorg er dan voor dat je je verzoek persoonlijk maakt. Houd het bovendien kort maar krachtig. Het is ten slotte geen motivatiebrief.

5. Geven en nemen

Het is geven en nemen op LinkedIn: met drie aanbevelingen maak je je profiel 100% compleet. Het is dus wel zo netjes om iets terug te doen en anderen ook een nette, relevante aanbeveling te geven.

6. LinkedIn in je e-mail plaatsen

Voeg een link naar jouw LinkedIn-profiel toe in de handtekening van jouw e-mail. Dit doe je door naar de pagina Profile Badges te gaan op LinkedIn. Hier kies je de juiste code voor jouw handtekening.

7. Zoekmachineoptimalisatie

Zorg er ten slotte voor dat je je LinkedIn-profiel optimaliseert voor zoekmachines. De woorden waarop jij gevonden wilt worden dien je meerdere keren in je profiel te verwerken, in de verschillende gedeeltes van het profiel, zoals je headline en samenvatting.

Begin met netwerken
Ben je er klaar voor? Wanneer je met zorg je online netwerk opbouwt op LinkedIn, zul jij hier uiteindelijk de waardevolle vruchten van plukken.

Meer om te ontdekken

Wil jij je bedrijf een boost geven?

Stuur een bericht en dan kijken we naar de mogelijkheden.