Hoe retweet je op Twitter?

Hoe retweet je op Twitter- www.socialhulp.nl

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Hoe Retweet je op Twitter?

Een retweet is een respectvolle handeling op Twitter, waarmee je laat zien dat je iemands bericht leuk vindt en aangeeft dat jij goed kunt interageren met andere gebruikers.
Met een retweet op Twitter zorg je ervoor dat meer mensen het gedeelde bericht zien. En met een opmerking bij de retweet maak je het bericht nog waardevoller.

Hoe doe je dat dus, dat retweeten?

Zo retweet je op Twitter

Retweeten op Twitter is heel eenvoudig: zodra je bent ingelogd op je eigen Twitter-account kun je een bericht delen door op de retweet-knop te klikken onderaan het bericht. Als je dit hebt gedaan, verschijnt er een pop-up met het bericht en de ruimte om je eigen opmerking toe te voegen. Let op: door jouw eigen input toe te voegen aan de retweet, voeg je waarde toe en bovendien laat je jezelf zo meer opvallen.

Iemand bedanken

Retweet iemand een bericht van jou? Dan is het wel zo vriendelijk om deze persoon, met een retweet natuurlijk, persoonlijk te bedanken. Echter, ontvang je zoveel retweets dat je dit niet handmatig bij kunt houden, is het uiteraard begrijpelijk dat je dit niet voor iedere retweet kunt doen.

Een retweet ongedaan maken

Wanneer je een bericht retweet zonder daar je eigen opmerking aan toe te voegen, kun je deze retweet gemakkelijk ongedaan maken door op het retweet-icoontje te klikken onderaan het bericht. Deze heb je eerder aangeklikt om te retweeten, en door er nogmaals op te klikken maak je deze retweet ongedaan.

Heb je een bericht gedeeld en daar je eigen input aan toegevoegd? Dan is dit een nieuw Twitter-bericht geworden. Deze kun je ongedaan maken door je bericht te verwijderen: klik op de drie rondjes en kies ‘Delete tweet’.

Belang van een retweet

Wanneer jouw bericht wordt gedeeld door middel van een retweet op Twitter, verhoog je je zichtbaarheid op deze social mediasite en daarmee verhoog je ook de kans op meer volgers. Door anderen te retweeten maak je slim gebruik van de mogelijkheid om jouw Twitter-timeline op te vullen met relevante tweets. Zo blijf je actief op Twitter en verhoog je je kans op meer interactie met andere gebruikers.

Meer om te ontdekken

Wil jij je bedrijf een boost geven?

Stuur een bericht en dan kijken we naar de mogelijkheden.